La Euronet, incercam tot timpul sa reducem impactul proceselor noastre de productie fata de mediu.

Astfel, suntem in continua cautare de solutii pentru a lansa si a dezvolta linii de produse de uz casnic.

Care este impactul nostru asupra mediului?

Toate procesele sustinute de Euronet influenteaza mediul inconjurator, atat direct, cat si indirect.

Impactul direct are loc in timpul productiei, cand sunt eliberate emisii in aer. Productia rezulta in deseuri solide produse la fabrica, iar galagia si mirosurile necesita un management responsabil.

Impacturile indirecte apar cel mai des in timpul transportului si al obtinerii materiilor prime. Acestea implica energie si combustibil.

Produse etice si regandirea productiei

Scopul nostru este sa reducem impactul pe care productia noastra il are asupra mediului, si sa ne asiguram ca produsele noastre sunt fabricate la standarde europene.

Pentru a face acest lucru, ne supunem toate produsele unor teste riguroase. Astfel, evaluam rezistenta in timp la factori termici, rupere si eroziune.

Toate produsele sunt obtinute la fabrica noastra, care implica energie. Pentru a reduce impactul asupra mediului inconjurator, folosim rebuturile pentru a obtine produse noi si a reduce deseurile.

Mediul inconjurator – responsabilitatea tuturor

La Euronet, facem tot posibilul pentru a ne asigura ca obligatiile noastre fata de mediu merg mana in mana cu procesele noastre interne.

Alaturi de o agentie responsabila de mediu, ne asiguram ca ne indeplinim datoria fata de mediu prin sarcini de zi cu zi. Aceste cunostinte fac parte din instructajul regular al personalului, precum abilitatile tehnice, manevrarea materiei prime, siguranta, management de risc si introducerea generala a noilor angajati la locul de munca.

Progres prin stabilirea unor scopuri

Responsabilitatea fata de mediu are loc prin identificarea continua a impactului care are loc in timpul productiei. Acestea sunt un punct de plecare in stabilirea scopurilor anuale si dezvoltarea unui plan detaliat de mediu, ce include programul de lucru, responsabilitatile fiecarui om din echipa si masuri preventive. Implementarea acestora este evaluata regular.

Pe langa scopurile propuse, Euronet stabileste si scopuri pe termen lung, care se aplica tuturor departamentelor, precum reducerea energiei consumate in birouri, reducerea consumului de hartie, si optarea pentru mijloace de transport care au un consum mai etic.

Impreuna cu partenerii nostri de la mediu, speram sa identificam mai departe probleme de dezvoltare, pentru a le inlocui cu metode noi si eficiente de lucru. Cu toate activitatile pe care ne propunem sa le urmam an de an, speram sa maximizam impactul nostru redus fata de mediu, ca o parte a rutinei noastre zilnice.

Afla cum gamele noastre de produse incurajeaza un consum etic, de la productie, la livrarea catre clienti, pana la consumatorul final.