In ultimii 10 ani, Romania a importat o cantitate tot mai mare de produse si materiale din plastic, din tari precum Germania, Italia, Ungaria si Franta.

Din punctul de vedere al conumatorului, produsele fabricate in Romania contribuie la intarirea economiei si mai mult, la dezvoltarea unui stat independent.

Din perspectiva magazinelor mari, productia locala nu ajuta doar la cresterea numarului de locuri de munca, dar contribuie si la reducerea costurilor, la cresterea productivitatii si la scaderea deseurilor.

Iata 5 motive pentru care merita sa investesti in productia locala de mase plastice:

1. Comunicare eficienta

Lucrand cu un producator local, procesul de comunicare devine mult mai usor.

Telefoanele si intalnirile in persoana rezulta in o intelegere mai buna a specificatiilor produselor si a serviciilor.

Impedimente precum limbi diferite, diferente de fus orar si calatoriile lungi sunt eliminate.

2. Cantitate redusa pe comanda

Comandand o cantitate mai redusa de produse te expune, ca magazin, la mai putine riscuri si iti permite sa te dezvolti treptat.

Fie ca esti un magazin nou, care vrea sa se dezvolte pe piata, sau un lant de magazine, si vrei sa iti diversifici oferta de produse, comandand intre 200 si 500 de produse o singura data, in loc de 1000, te poate ajuta sa identifici oportunitati si slabiciuni pe piata, pentru a sti cum sa procedezi mai departe.

Astfel, iti poti creste afacerea cum iti este mai confortabil si sa elimini riscul de a pastra un volum mare de marfa in inventar.

3. Timp rapid de reactie

Colaborand cu o productie locala, comunicare devine rapida, la fel precum livrarea si rezolvarea de situatii neprevazute. Fiecare producator este unic, dar in general, timpul de reactie al productiei locale este cu aproape 30%-50% mai rapid decat productia din alte tari europene sau internationale.

Comenzile pentru mostre sunt la fel eliminate, din cauza unei comunicari mai clare; nu esti nevoit sa astepti dupa comenzi de peste mari sau care raman blocate in vama.

4. Mai putine deseuri

Productia unui volum mai mic de marfa elimina deseurile produse de producatorii din alte tari pentru a putea livra comanda minima. Simplificarea si controlul procesului de productie reduce mii de produse din plastic, asigurand ca fiecare articol este functional, rezistent si poate fi revandut.

Productia de mase plastice din Romania este o solutie de lunga durata.

5. Controlul calitatii

In timpul procesului de productie, apar multe probleme de calitate. Defecte de textura, de culoare, tehnici de finisare sau ambalare sunt cateva dintre acestea.

Avand o legatura personala cu producatorul, vei fi informat de problemele care apar si ce solutii se pot aplica pentru a remedia situatia. Astfel, productia se misca mai rapid, iar produsul finit este sigur sa intalneasca toate standardele de calitate.

Fa primul pas si sprijina economia locala. Ia legatura cu noi si te vom ajuta sa iti lansezi sau sa iti diversifici oferta magazinului tau cu produse de uz casnic de inalta calitate.